Embercsempész bűnszervezet három tagja ellen javasol vádemelést a rendőrség

2015. január 06., 12:27 forrás: MTI
komment
Egy embercsempész bűnszervezet három, koszovói albán származású tagja ellen javasol vádemelést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek - közölte honlapján a rendőrség kedden.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Közleményükben azt írták: a szervezetet Ausztriában, Svájcban és Franciaországban élő koszovói albán származású vezetők irányították 2013 áprilisa és júniusa között és az illegális migráció nyugat-balkáni útvonalán koszovói albánokat juttattak az Európai Unió területére. Az illegális bevándorlók szállításában az eljárás három gyanúsítottja vett részt, akik a bűnszervezet más országok területén élő tagjaival szoros kapcsolatot tartva követték el a bűncselekményeket. A gyanúsítottak Ausztriába fejenként 400 euróért, Németországba 800 euróért, Svájcba 1500 euróért juttatták el az illegális bevándorlókat, a pénzt a szállítások sikeres végrehajtását követően kapták meg.

A rendőrség szerint a bűnszervezet legalább 15 alkalommal nyújtott segítséget legkevesebb 50 embernek az Európai Unió valamely tagállamának területére történő illegális beutazásához.

A nyomozás során a magyar rendőrök együttműködtek a svájci, a francia valamint a koszovói hatóságokkal is.

2015. január 06., 12:27 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...