Belföld

2015.02.27. 10:44

Évekig versenyeztek hamis sportorvosi igazolásokkal Nógrád megyében

Összesen 264 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 44 éves salgótarjáni férfival és 26 társával szemben.

2009 és 2012 között hamisított sportorvosi igazolásokat szereztek és használtak fel a megyei labdarúgó-mérkőzések során - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze pénteken az MTI-t.

Bóna Gyula elmondta: a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett mérkőzéseken igazolt játékosok csak sportorvosi vizsgálatot követően, érvényes sportorvosi engedéllyel léphetnek pályára. 

Közölte: a 44 éves férfi Nógrád megye alacsonyabb osztályú labdarúgócsapataihoz közel álló játékosokkal, képviselőkkel, edzővel, elnökökkel állapodott meg abban, hogy a játékosaik sportorvosi engedélyeit úgy érvényesítteti, hogy azoknak nem kell részt venniük orvosi vizsgálaton.

A versenyigazolásokat egy a nyomozás során ismeretlenül maradt személlyel hamisíttatta meg.

A vádlott az igazolásokért játékosonként ezertől háromezer forintig terjedő összegeket kért, és összesen 424 ezer 500 forintra tett szert.
Bóna Gyula elmondta: a hamisított sportorvosi engedélyeket az érintett labdarúgócsapatok a három bajnoki év alatt 264 alkalommal használták fel, amikor a mérkőzések előtt átadták ellenőrzésre a játékvezetőnek.

A vádlottak a nyomozás során beismerő vallomást tettek. Ellenük a Salgótarjáni Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását, illetve próbára bocsátást, továbbá a 424 ezer 500 forintra vagyonelkobzást indítványozott, és 211 ezer 480 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!