Extrém hidegre kell számítani a napokban

2017. január 10., 08:03 forrás: met.hu
komment
Kora délutánig általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, a nyugati, északnyugati tájakon lehet csak időnként felhősebb az ég, majd a nap második felétől dél, délkelet felől is egyre több felhő érkezik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az esti óráktól a déli megyékben már hószállingózás, gyenge havazás is lehet. A keleti, délkeleti szél napközben helyenként megélénkül. A hőmérséklet csúcsértéke -3 és -9 fok között alakul. Késő estére -7 és -14 fok közé hűl le a levegőé- írja a met.hu.

Elsősorban a Dunától keletre sokfelé -15, -17 fok alatt alakul a hőmérséklet, néhol, főként északkeleten, illetve az Északi-Középhegység havas, szélvédett völgyeiben -20 fok alatti minimum is előfordulhat a reggeli órákban.

Ma délelőttig nyugaton hószállingózás előfordulhat. A délutáni óráktól előbb délen, majd a Dunántúlon is kialakulhat időszakos elszórt havazás (kb. lepel-2 cm).

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, szombaton csökken nagyobb területen a felhőzet. Kezdetben helyenként lehet kisebb havazás, hózápor, majd több helyen valószínű csapadék; havazás, de főként nyugaton és délen átmenetileg eső, ónos eső, havas eső is várható.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) pénteken az ország területének 60 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8, -20 fokról -4, -10 fok közé emelkedik, a péntek hajnal néhol délen, délnyugaton enyhébb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben -2, -7, az időszak végén -1, +3 fok között valószínű.

2017. január 10., 08:03 forrás: met.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...