Belföld

2017.04.10. 05:30

Fegyvereket, kábítószert foglaltak le, de áramot is lopott a férfi

A 39 éves budapesti férfit őrizetbe vették a Pest megyei nyomozók.

Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán K. László 39 éves budapesti lakos ellen.

A nyomozók 2017. április 8-án tartottak házkutatást a gyanúsított által használt, Verőce külterületén lévő hétvégi házban, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy ott K. László kábítószert termeszt. A nyomozók 137 tő marihuánát és szárított növényi anyagmaradványt találtak, de ezen kívül fegyverek és lőszerek is voltak a hétvégi házban, amelyeket lefoglaltak.

Az ingatlanban a Pest megyei rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival jelentek meg, mivel a nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 39 éves férfi fegyverrel rendelkezik. K. Lászlót a helyszínen elfogták, előállították, majd gyanúsítotti kihallgatást követően – 2017. április 8-án - bűnügyi őrizetbe vették.

A férfi fővárosi lakcímén további kábítószergyanús anyagmaradványt, valamint lőport és lőszerhüvelyeket foglaltak le a nyomozók. A férfit ezt követően lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

A további nyomozási cselekmények során derült fény arra, hogy K. László a verőcei ingatlanban az elektromos áramot szabálytalanul vételezte. A nyomozó hatóság előterjesztést tesz a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!