Belföld

2014.07.30. 08:47

Felborult és kigyulladt egy kamion az M7-esen, a sofőr meghalt, az autópályát lezárták (frissítve)

Felborult és kigyulladt egy üzemanyagot szállító kamion az M7-es autópályán szerda délelőtt a táskai pihenőhelynél, a jármű vezetője a helyszínen életét vesztette - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A Nagykanizsa felé vezető oldalon, a 157-es kilométerszelvényben a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy tartályos kamion - eddig tisztázatlan körülmények között - fél tíz körül borult fel és gyulladt ki.

A lezárt M7-es autópálya Balatonfenyvesnél, a táskai pihenőhelynél 2014. július 30-án, ahol felborult és kigyulladt egy üzemanyagot szállító kamion. A Nagykanizsa felé vezető oldalon, a 157-es kilométerszelvényben egy tartályos kamion - eddig tisztázatlan körülmények között - borult fel és gyulladt ki, a jármű vezetője a helyszínen életét vesztette.   MTI Fotó: Varga György

A rendőrség közlése szerint a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az M7-es autópálya mindkét oldalát teljes szélességében lezárták. A rendőrök a forgalmat a jobb pályatesten - a Nagykanizsa felé vezető oldalon - a 150-es kilométerszelvényben, míg a bal pályatesten - a Budapest felé vezető oldalon - a 160-as kilométerszelvényben a 7-es számú főútra terelik.

Kiégett üzemanyag-szállító kamion roncsai az M7-es autópályán Balatonfenyvesnél, a táskai pihenőhelynél 2014. július 30-án. A Nagykanizsa felé vezető oldalon, a 157-es kilométerszelvényben egy tartályos kamion - eddig tisztázatlan körülmények között - borult fel és gyulladt ki, a jármű vezetője a helyszínen életét vesztette. MTI Fotók: Varga György

Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a tűzhöz Balatonboglárról az önkormányzati tűzoltókat riasztották, de úton vannak a marcali, a keszthelyi, a kaposvári és a siófoki hivatásos tűzoltók is. A balesethez három vízszállító jármű is vonul a sztrádára - tette hozzá.

Torlódás az M7-esen történt halálos baleset miatt

Torlódás alakult ki a mindkét irányban teljes szélességében lezárt M7-es autópályán, a táskai pihenőhelynél szerda délelőtt felborult és kigyulladt üzemanyagot szállító kamion miatt.

Megnyitották a leállósávot, újra kell aszfaltozni a pályát

Újra kell aszfaltozni az út burkolatát, és újra kell építeni a szalagkorlátot az M7-es autópályán a 157-es és 158-as kilométer között, ahol a táskai pihenőhelynél szerda délelőtt szalagkorlátnak ütközött, felborult és kigyulladt egy üzemanyagot szállító kamion a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt, a sztrádát mindkét irányban teljes szélességében lezárták. Délután négy órakor a leállósávot mindkét oldalon sebességkorlátozás mellett megnyitották.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szerda délután az MTI-vel azt közölte, hogy a balesetben a pálya mindkét oldalán jelentős mértékben megsérült a burkolat, és szükségessé vált a szalagkorlátok helyreállítása is. Hozzátette: a burkolat javítását haladéktalanul megkezdik, hogy a hétvégi, várhatóan nagyobb forgalom idejére újra a teljes pályát használhassák a közlekedők.

Az első felmérések alapján a sérült pályát újra kell aszfaltozni. Időjárási körülményektől függően péntek délutánra fejeződhetnek be az ideiglenes helyreállítási munkák, addig is kérik az autósokat, hogy a munkaterület mellett fokozott óvatossággal közlekedjenek. 
A korlátozások mértékéről folyamatosan hírt adnak az Útinform szolgálaton keresztül, a www.utinform.hu oldalon, ahol a diszpécsereik elérhetőségei is megtalálhatók.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján közöltek szerint az üzemanyagot szállító - az MTI értesülése szerint szlovák - kamion balesetéről fél tíz után érkező bejelentést követően a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki, balatonboglári, marcali, keszthelyi, kaposvári, nagyatádi és siófoki egységeket riasztottak. A 36 tűzoltó több habsugárral több mint egy órán dolgozott a lángok elfojtásán. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a kamion 32 ezer liter üzemanyagot szállított. A tűzben megsemmisült a kamion, megolvadt a szalagkorlát és az aszfalt.

A police.hu tájékoztatása szerint a lezárt autópályáról a forgalmat a Nagykanizsa felé vezető oldalon a 150-es kilométerszelvényben, míg a Budapest felé vezető oldalon a 160-as kilométerszelvényben a 7-es főútra terelték. A várhatóan hosszabb időt igénybe vevő helyszínelés és a műszaki mentés idejére kerülő útként mindkét irányban a Balaton északi oldalán a 76-os és a 71-es főutat javasolták.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!