Felesége fegyverével lőtt dámszarvast egy orvvadász

2014. december 21., 12:58 forrás: MTI
komment
Orvvadászokat fogtak el Mátraverebély határában a bátonyterenyei rendőrök; egyikük, egy 68 éves vízvári férfi a felesége vadászpuskájával ejtett el egy dámszarvast, ő maga azonban nem rendelkezik fegyvertartási engedéllyel – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Dankóné Nagy Éva elmondta: a bátonyterenyei járőrök Mátraverebély-Szentkúton figyeltek fel a földúton közeledő személygépkocsira. Vezetője a rendőröket látva megpróbált visszafordulni, ők azonban utána eredtek, és sikerült megállítaniuk a járművet, amelyben a 68 éves vízvári és egy 53 éves székesfehérvári férfi utazott. Átvizsgálták a kocsit, ahol  vászonzsákba rejtve egy kizsigerelt dámszarvasborjút, lőfegyvert és hozzá tartozó lőszereket találtak.

A vizsgálat kiderítette, hogy a dámborjút Szentkút és Márkháza között ejtették el. A 68 éves vízvári lakos nem rendelkezik fegyvertartási engedéllyel, a vadászpuskát felesége adta át neki, aki jogosult volt a tartására.

A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet, a lőfegyvert, a lőszereket és az eltulajdonítani kívánt vadat lefoglalták, mindhárom érintett - a fegyvert átadó, 58 éves székesfehérvári asszony ellen is - eljárás indult. A bíróság elrendelte a 68 éves gyanúsított házi őrizetét.

2014. december 21., 12:58 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...