Belföld

2015.12.01. 10:39

Holland embercsempész ellen javasol vádemelést a rendőrség

Drog hatása alatt állt, amfetamint fogyasztott egy holland sofőr, aki augusztusban huszonnégy iraki és szíriai migránst akart elvinni egy furgonba zsúfolva a magyar-szerb határ közeléből Németországba. A rendőrség vádemelést javasol a 28 éves férfi ellen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy a járőrök augusztus 8-án Mórahalom külterületén állították meg a járművet. Miután a raktérben megtalálták a határsértőket, a zavartan viselkedő férfi előbb azt mondta, hogy a barátairól van szó, később viszont már azt, hogy nem is tudja, hogyan kerültek oda.

A rendőrök a jármű átvizsgálása után tizenhárom amfetamintartalmú tablettát foglaltak le. A vizsgálatok kimutatták, hogy a sofőr kábítószertől bódult állapotban vezette a járművet - tudatta az őrnagy.

A nyomozás során kirendelt műszaki és orvosszakértő véleménye szerint a szűk helyen, levegőcsere nélkül, nem megfelelő testhelyzetben elhelyezkedő emberek esetében a többórás utazás közben számolni kellett a szervezet túlmelegedése és kiszáradása okozta káros élettani hatásokkal. Az út jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt volna a határsértők számára - közölte a szóvivő.

A holland sofőr ellen vagyoni haszonszerzés végett, a sértettek sanyargatásával elkövetett embercsempészés és kábítószerbirtoklás bűntette, valamint járművezetés bódult állapotban vétsége miatt javasol vádemelést a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!