Húsvét - Gáncs Péter: nem lehet a gyűlöleté, az erőszaké és a félelemé az utolsó szó

2016. március 26., 12:26 forrás: MTI
komment
Nem lehet a gyűlöleté, az erőszaké és a félelemé az utolsó szó, és az erőszakra biztosan nem az erőszak a jó válasz; ez 2016 húsvétjának fájdalmasan aktuális üzenete - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Gáncs Péter kiemelte: a világ kétezer év óta nem akarja elhinni azt, amit Jézus mond, hogy az emberiséget nem lehet fegyverrel, erőszakkal békességre vezetni. Ez csak szeretettel, megbocsátással, kiengesztelődéssel sikerülhet.

Az evangélikus püspök kiemelte: Jézus életének utolsó szakasza is mintha a kudarcról és az erőszakról szólna. Arról, hogy hiába minden, hiába gyógyított és tanított a szeretetre, végül a kereszten végzi, és még a saját tanítványai is szembefordulnak vele.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke interjút ad az MTI újságírójának az Evangélikus Püspöki Hivatalban 2016. március 23-án
MTI Fotó: Mohai Balázs

Jézus azonban nem érzi kudarcnak a keresztet, "ezt a gyalázatos kivégzőeszközt", hiszen az utolsó szava nem az, hogy "nincs tovább vagy hogy elrontottam, hanem az, hogy elvégeztetett". Isten pedig igazolja is ezt azzal, hogy feltámasztja, "kihívja fiát a sziklasírból húsvét hajnalán" - fogalmazott Gáncs Péter.


A föltámadt Krisztus pedig ahelyett, hogy győzteséként elvonulna, vagy visszatérne, hogy bosszút álljon, felkeresi a tanítványokat, hogy elküldje velük a világba a megbocsátás, a megbékélés gondolatát - hangsúlyozta.

Gáncs Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy "amíg nem tudunk igazságosan megosztozni azon, amit Istentől kaptunk, addig a világ mindig is tele lesz elkeseredett emberekkel", akik nem tartják értéknek az életet. Olyanokkal, akiknek nem számít sem a saját, sem mások élete. A húsvéti örömhír azonban épp ennek ellenkezőjét hirdeti: olyannyira számít az emberi élet, hogy az Isten hal meg, csakhogy az ember élhessen.

2016. március 26., 12:26 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsorMűsorok betöltése...