Belföld

2012.11.17. 16:13

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint éjszaka egyre többfelé pára- és köd képződik.

MTI

Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős idő lesz, keleten pedig a köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, néhány órára ismét kisüt a nap. Vasárnap délután nyugaton néhol gyenge eső előfordulhat. Északnyugaton és délkeleten néhol megélénkül a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0, +5 fok között várható, de északkeleten -1, -4 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 7 és 12 fok között alakul.

Az időjárási helyzet Európában

Közép- és Délkelet-Európa fölött anticiklon határozza meg az időjárást. Területén sokfelé képződik köd, amely helyenként csak lassan oszlik fel. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor szárazföldünk északi és nyugati tájai fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Hatására az említett vidékeken erősen felhős, vagy borult az ég, és főként a frontok mentén több helyen esik az eső, északkeleten havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa középső és északi részén többnyire 2, 10 fok között alakul, csak a Skandináv-félsziget északi részén mérnek fagypont alatti hőmérsékletet. Délen és délnyugaton enyhébb az idő, a csúcshőmérséklet általában 12, 20 fok között változik.

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességű, enyhe levegő áramlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!