Időjárás-jelentés

2014. december 23., 17:12 forrás: MTI
komment
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére szerda estig.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az időjárási helyzet Európában


Nincs változás kontinensünk időjárásában. Észak-Európa fölött továbbra is ciklonrendszer örvénylik, a mediterrán térség felett pedig anticiklon helyezkedik el. A 40-ik szélességi körtől északra több helyen esik az eső, a Skandináv-félsziget északi felén havazik. Délen azonban száraz, nagy területen napos az idő és 15 fok köré melegszik fel délutánra a levegő. Enyhe levegő áramlik a Brit-szigetek és Németország fölé, arrafelé 10 fok körül alakul a nappali maximum-hőmérséklet. Északon pedig -5, -10, sőt Lappföldön -20 fokot is mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható változás, marad az enyhe idő csapadék nélkül

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Tovább vékonyodik, csökken a felhőzet, éjszaka már északkeleten is kiderül az ég, délen foltokban sekély köd képződhet. Szerdán az ország legnagyobb részén derült, napos időre számíthatunk, a nyugati, délnyugati tájak fölött azonban fátyolfelhős idő ígérkezik. A nyugati, délnyugati szél a Mosonmagyaróvár-Békéscsaba vonaltól északkeletre kedden még nagyobb, szerdán már kisebb területen erősödik meg.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között valószínű, a Dunántúl nyugati felén lesz a hidegebb. A magasabban fekvő helyeken azonban 5, 7 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 8 és 14 fok között alakul.

2014. december 23., 17:12 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...