Időjárás-jelentés

2015. január 12., 16:29 forrás: MTI
komment
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére kedd estig.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk délnyugati része fölött anticiklon helyezkedik el. Arrafelé a leszálló légmozgásoknak köszönhetően a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után többnyire kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Észak- és Kelet-Európa időjárását ciklonok és azok frontjai alakítják. Gyakran erősen felhős az ég, és több helyen alakul ki eső, záporeső, északkeleten, keleten havazás, hózápor is előfordul. Kontinensünk nagy részén továbbra is a sokévi átlagnál több fokkal enyhébb az idő, a kora délutáni órákra általában 3, 11, délen 11, 20 fok közé melegszik fel a levegő. Hideg csak szárazföldünk északi, északkeleti területein van, ott napközben is fagy, sőt többfelé -10 fok alatt marad a hőmérséklet. 

Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd egyre szárazabb és enyhébb léghullámok érkeznek, ismét erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Keleten is megnövekszik a felhőzet, eleinte néhol kisebb eső előfordulhat. Éjszaka nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, csapadék már nem valószínű. Kedden túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, csak kevés fátyolfelhő  lesz az égen. A többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szél fokozatosan délnyugatira fordul, éjszaka északkeleten, kedden napközben a Dunántúlon megerősödik. Hajnalban néhol ködfoltok képződhetnek. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -3 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 5 és 10 fok között alakul, de délnyugaton kissé melegebb is lehet.

2015. január 12., 16:29 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...