Időjárás-jelentés

2015. január 15., 16:29
komment
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére péntek estig.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az időjárási helyzet Európában

Dél-, Délkelet-Európa időjárását anticiklon alakítja. Arrafelé az éjszakai párásság és ködfoltok megszűnése után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol csak lassan oszlik fel a köd. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi felén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. A ciklonok környékén és a hozzájuk tartozó frontok mentén többnyire erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, északabbra és keleten havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi részén -1 és -10, a Skandináv-félsziget északkeleti tájain -15 és -30 fok között alakul. A középső tájakon enyhe az idő, általában 1 és 11 fok között változik a csúcshőmérséklet. Továbbra is a mediterrán térség a legmelegebb, ott a kora délutáni órákra 14, 19 fokig melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence fölé a Brit-szigetek fölött örvénylő ciklon előoldalán délnyugat felől egyre enyhébb, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és éjszaka már többnyire erősen felhős lesz az ég, északkeleten néhol köd képződhet. Péntek hajnaltól délnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, de északkeleten estig sok lesz a felhő. Csapadék nem várható. A délies szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, pénteken néhol viharos széllökések is lehetnek. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű, nyugaton lesz az enyhébb idő. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 9 és 15 fok között alakul, de északkeleten és a főváros környékén hidegebb lesz.

2015. január 15., 16:29

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...