Időjárás-jelentés

2015. január 16., 15:55 forrás: MTI
komment
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére szombat estig.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az időjárási helyzet Európában


Jelentősen nem változott az elmúlt napokhoz képest Európa időjárási képe. Kontinensünk időjárását továbbra is középpontjukkal Észak-Európa felett vonuló ciklonok alakítják. Áramlási rendszerükben a nyugati, középső és déli területekre több hullámban enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik. A jelenleg a Pireneusi-félszigettől Nyugat-Európán át egészen a balti államokig húzódó front környezetében többnyire borult az ég, szórványosan esik az eső, és többfelé szeles az idő. Spanyolország keleti felén, a Földközi-tenger menti országokban még a legtöbb helyen 15 fok fölé melegszik fel a levegő, de az enyhe és átmenetileg szárazabb levegő hatására a Kárpát-medence déli területein is az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb van. Téli hőmérsékletet csupán a Skandináv-félsziget északi részén és az Ural előterében találunk, ott továbbra sem ritka a -10, -15 fokos maximum. 

Szombat estig a Kárpát-medencét megközelíti az említett frontrendszer, este már esőre is számíthatunk. 


Várható időjárás szombat estig:

Az ország nagyobb részén pénteken több órára kisüt a nap, hazánk északkeleti harmadán azonban kezdetben sok lesz a felhő, de az alacsony szintű felhőzet területe a nap folyamán fokozatosan zsugorodik. Éjszaka többnyire gyengén felhős idő várható, hajnaltól a Dunántúlon növekszik meg a fátyolfelhőzet. Szombaton eleinte hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen még kisüt a nap, majd estére mindenütt megvastagszik a felhőzet, és északnyugaton már eső, zápor is lehet. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati felén megerősödik, ott főként pénteken viharos széllökésekre is számítani kell. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a Dunántúl északnyugati részén 5 és 8 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 10 és 15, az ország északkeleti harmadán 5 és 9 fok között alakul.

2015. január 16., 15:55 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...