Időjárás-jelentés

2015. március 04., 15:18 forrás: MTI
komment
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére csütörtök estig.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az időjárási helyzet Európában

Jelenleg a mediterrán térségben több helyen tavaszi, helyenként már nyárias a hőmérséklet. A Pireneusi-félszigeten és a Földközi-tenger középső medencéjében lévő köztes magasnyomásnak köszönhetően napos időben többnyire 14 és 21 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Dél-, Délkelet-Spanyolországban 24, 25 fokot is mérnek. A szárazföld északi felének időjárását ugyanakkor továbbra is a Skandináv-félsziget felett örvénylő, többközéppontú ciklonrendszer alakítja. Területén viszonylag sok a felhő, 7 és 13 fok közötti a jellemző délutáni hőmérséklet, ennél hidegebb csupán északon, északkeleten van, de ott is fagypont fölé, 0 és +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Az újabb nyugat felől érkező hidegfront hidegebb levegőt szállít a Földközi-tenger nyugati medencéjébe is, ahol csütörtökre egy mediterrán ciklon alakul ki. 

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig tehát kettős hatás, a nyugatról keletre helyeződő hidegfront, és a képződő mediterrán ciklon együttesen alakítja.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugaton, északon lehet éjszaka és csütörtökön napközben vékonyabb a felhőzet. Eleinte északon elszórtan eső, zápor alakul ki, estétől főként a déli határvidéken számíthatunk esőre, a Mecsekben kis valószínűséggel havas eső is előfordulhat. Az éjszakai óráktól megerősödik, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, gyenge fagy a vékonyabb felhőzettel borított északi területeken lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 4 és 9 fok között várható.

2015. március 04., 15:18 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...