Belföld

2015.07.04. 12:20

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére vasárnap estig.

Időjárási helyzet Európában:


Közép- és Dél-Európa fölött egy hatalmas méretű anticiklon helyezkedik el. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően kevés a felhő, túlnyomóan napos az idő, zápor, zivatar csak elvétve fordul elő. Ugyanakkor Észak- és Nyugat-Európa fölött egy-egy ciklon örvénylik. A Skandináv-félsziget és a Kelet-európai-síkság északi részén többnyire erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső. Szintén többször erősen megnövekszik a felhőzet kontinensünk nyugati tájain, elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhős északi és nyugati vidékeken általában 12 és 20 fok között változik. A magasnyomás területén folytatódik a hőség, a délutáni órákra többnyire 28 és 35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Franciaországban helyenként 40 fokot is mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is magasnyomás határozza meg. Száraz, egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, emiatt fokozódik a hőség.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:


Túlnyomóan derült, napos idő lesz, legfeljebb szombaton lehet kevés felhő. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 12 és 20 fok között valószínű. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 33 és 35 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!