Belföld

2015.09.05. 13:55

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére.

Időjárási helyzet Európában:

A Kárpát-medencén keresztül délnyugat-északkelet irányban "évszakváltó" frontrendszer húzódik. A fronttól északra és nyugatra mérsékelt a felmelegedés; Nyugat-Európában a napsütés ellenére is csak 20 fok közeli, a gyakran felhős skandináv térségben pedig több helyen 15 fok alatti a csúcshőmérséklet. A frontrendszertől keletre, délkeletre még nyári az idő; a sok napsütés mellett Ukrajnában 30, a Balkán-félszigeten és Görögország térségében délutánra 35 fok fölé melegszik a levegő, Bulgáriában, Macedóniában 38, 39 fokot is mérnek. Az említett front mentén borult az ég, sokfelé esik az eső, Horvátországban, Szlovéniában jelentős mennyiségű csapadékról érkezik jelentés. Vasárnap estig a frontrendszer kelet felé helyeződik, a Kárpát-medencében egyre nagyobb területen kisüt a nap.


Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugaton, északon, illetve délkeleten vékonyodhat el rövid időszakokra a felhőzet. Átmeneti csapadékszünet mellett továbbra is számíthatunk esőre, záporra, délen és keleten helyenként zivatar is kialakulhat. Vasárnap felszakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Napközben elszórtan, délelőtt főként keleten, délután néhol délnyugaton még zápor kialakulhat. A szél északnyugatira fordul, szombaton a Dunántúlon, vasárnap többfelé meg is erősödik. Vasárnap a középső területeken egy-egy viharos széllökésre is számítani kell. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 18 és 22 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!