Belföld

2016.03.12. 15:40

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére vasárnap estig.

Időjárási helyzet Európában

A Pireneusi-félszigettől a Skandináv-félszigetig anticiklon húzódik. Területén felhős és napos tájak egyaránt előfordulnak, főként a Pireneusi-félszigeten, Franciaország északi részén, valamint a Skandináv-félsziget középső területe fölött több órára kisüt a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, a magasnyomás peremén azonban helyenként kisebb eső, zápor, északon hózápor előfordul. Ugyanakkor Izlandtól nyugatra ciklon örvénylik, emiatt arrafelé felhős, csapadékos az idő. Szárazföldünk déli, délkeleti vidékén ciklonális mező helyezkedik el, emiatt ott is sok a felhő, szórványosan esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti felén többnyire 0 és +11, délen, délnyugaton pedig 11 és 19 fok között változik. A legmelegebb Dél-Spanyolország, Ciprus és Kréta térségében van, ott 20, 22 fokot is mérnek. A Kárpát-medence fölé a fent említett anticiklon peremén északkelet felől továbbra is gyakran nedves, kissé hűvösebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Éjszaka a Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, keleten azonban kevésbé felhős tájak is lehetnek. Vasárnap is sok lesz a gomolyfelhő, de emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, a zártabb felhőzet főként délnyugaton valószínű. Szórványosan valószínű záporeső, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Az északi, északkeleti szél többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként erős, vasárnap néhol viharos lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 6 fok között várható. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 14 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!