Belföld

2014.06.21. 12:42

Katonai konvoj indul vasárnap Szentesről Tatára

Vasárnap 5 órakor négy páncélozott, gumikerekes harcjárműből, 2 tehergépjárműből és egy katonai mentőautóból álló menetoszlop indul útnak a szentesi gyakorlótérről Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz.

Tihanyi Tamás

Ennek oka: 2014. június 15-18. között - az éves kiképzési tervnek megfelelően, több katonai szervezet részvételével - Szentesen rendezték meg a "Szentesi Fokos 2014" gyakorlat első mozzanatát.

A konvoj mozgását egy felvezető katonai személyautó, valamint - Csongrád és Székesfehérvár között - a forgalom szabályozására jogosult katonák segítik. A járművek a közúti forgalomban a következő útvonalon jutnak el céljukhoz: Szentes - Csongrád - 451-es út - 542-es út - Kiskunfélegyháza - 5-ös főút - 54-es főút - Kecskemét (M5-ös autópálya) - Solt - 52-es főút - Dunaföldvár - Dunaújváros - Perkáta - Szabadegyháza - Seregélyes - 8-as főút - Székesfehérvár (körgyűrű) - Zámoly - Gánt - Környe - Tata.

Az út során a menetoszlop - hogy az esetlegesen mögötte feltorlódott forgalom szabad elhaladását biztosítsa - megáll Kecskemétnél, Soltnál és Seregélyesnél.

Az említett útvonalon közlekedők türelmét kérik, kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!