Belföld

2014.07.28. 17:38

Kedden az egész országban lehetnek intenzív esőzések

Keddre az egész országra figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Több megyében heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint kedden az országban bárhol kialakulhatnak olyan intenzív záporok, zivatarok, amelyek során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 30 milliméternél is több eső hullhat.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatarok miatt is kiadták a citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a zivatarokat akár viharos erősségű széllökések, illetve jégeső is kísérheti.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedden északkeleten erősebben felhős lehet az ég, másutt több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői, az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint a héten többször, többfelé várható zápor, zivatar. Több helyen is megélénkül, olykor megerősödik a szél, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. Ezzel együtt marad a meleg, a hétvégén már 35 fok is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!