Belföld

2014.07.21. 17:39

Keddre a felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket az egész országra

Keddre a várható felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket az egész országra, több megyében heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: hétfőn még elszórtan várható zivatar. Este az Alföld északkeleti részén, az Északi-középhegységben, délen és a nyugati határnál alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket néhol viharos (óránkénti 60-80 kilométeres) szél és felhőszakadás kísérheti. Az éjszakai órákban dél felől már több helyen várható zápor, zivatar.

Keddre a várható felhőszakadás miatt öt megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat, de az ország többi területén is lehetnek intenzív esőzések.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket kárt okozó szél, illetve jégeső kísér.

Az előrejelzés szerint kedden erősen felhős lesz az ég, legfeljebb helyenként lehetnek rövid napos időszakok. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 22 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!