Belföld

2017.07.21. 13:22

Saját mérgeskígyója harapása miatt került kórházba egy felsőtarkányi férfi

A férfit csütörtökön este harapta meg tarkóján, saját terráriumában tartott texasi csörgőkígyója.

A baleset után azonnal jelentkezett egri kórház sürgősségi osztályán, de mivel a kórház nem rendelkezik ilyen esetekre speciális ellenanyaggal, a Honvéd Kórházba irányították a beteget, aki azóta is orvos megfigyelése alatt áll- írta a heol.hu.

A környékbeliek elmondták: a férfi számos hüllőt tart, sőt, akik a környéken eddig beazonosíthatatlan élőlényeket találtak, mind hozzá vitték azokat. A faluban élőket felháborította az eset, elmondásuk szerint nem értik, hogy lehet felelőtlenül ilyen veszélyes állatot tartani.

Ha a szabályoknak megfelelő terráriumban, az előírásokat betartva gondoskodik bárki otthon a veszélyes hüllőről, pókról, az nem jelent veszélyt a közvetlen környezetre, ám a támadó hüllőről tudni kell, hogy roppant gyors mozgású, tehát akár etetés közben is pillanatok alatt képes megharapni áldozatát - tudtuk meg Dr. Zacher Gábortól, az MH Egészségügyi Központ Honvéd Kórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának osztályvezető főorvosától.

A szakembertől megtudtuk azt is, hogy nagyobb méregadag súlyos és maradandó egészségkárosodást okozhat. Az ellenanyagot pedig Brazíliából szerzi be a kórház. Ez ampullánként 500 dollár.

A baleset további részleteit elolvashatják a heol.hu-n!

Fotó: pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!