Kigyulladt egy sertéstelep Cibakházán - 100 sertés elpusztult (frissítve)

2014. december 17., 19:10 forrás: MTI
komment
Kigyulladt egy 850 négyzetméteres sertéstelep szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cibakházán - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A közlemény szerint az épület tetőszerkezete alatt ég a szigetelés, ezért folyamatosan oltják a tüzet és szellőztetik a helyiséget.

A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és megpróbálnak minél több állatot kimenteni a lángok közül. A katasztrófavédelem közlése szerint több száz sertés van a telepen.

Eloltották a cibakházi állattartó telepen keletkezett tüzet, mintegy kilencszáz sertést sikerült kimenteni, körülbelül száz odaveszett - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerda délután az MTI-vel.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint a 850 négyzetméteres épület tetőszerkezete alatt égett a szigetelés, emiatt a tetőt három helyen meg kellett bontani.

A tetőteres épület alsó részéből hatszáz sertést mentettek ki, a felső szintről pedig egy erőgéppel emelték le az ott rekedt több száz malacot. A tetőtérből több mint háromszáz malacot kihoztak a tűzoltók, körülbelül száz azonban elpusztult.

2014. december 17., 19:10 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...