Belföld

2013.02.16. 19:07

Kisebb földrengés volt Füzesabonynál

A Richter-skála szerinti 3,5-es erősségű földrengés volt szombaton este negyed hét után a Heves megyei Füzesabony térségében - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

A közlemény szerint az este 18:18.42-kor keletkezett földrengést a lakosság érezte, károkról a Szeizmológiai Obszervatóriumba nem érkezett lakossági bejelentés.

Senki sem sérült meg a Heves megyei földrengésben

Sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett annak a földrengésnek a során, amely a Heves megyei Füzesabony és Heves térségében volt észlelhető szombaton kora este - tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője az MTI-t.

Az igazgatóság főügyeletére este negyed hét után 12 bejelentés érkezett Tenk, Erdőtelek és Heves településről, miszerint földrengés történt. A jelzés alapján a rengés másodpercekig volt észlelhető, amely egy mozgásból állt.

Csáki Zsigmond, Heves független polgármestere az MTI-nek elmondta: a lakosok úgy írták le a jelenséget, mintha egy nagyon nehéz jármű elrobogott volna a házuk melletti úton. Egy farsangi bál résztvevői viszont kitódultak a rendezvény helyszínéről, illetve egyes utcákban a szabadba szaladtak az emberek - tájékoztatott az önkormányzati vezető.

A Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása alapján a földmozgás erőssége 3,5 volt a Richter-skálán. A földrengés mélysége négy kilométer volt. A rengés epicentrumát Egertől huszonnyolc kilométerre mérték.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!