Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagútnál, késnek a vonatok

2015. január 25., 20:29 forrás: MTI
hozzászólás
Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagútnál, ezért a vonatoknak várakozniuk kell, akár egyórás késésekre is számítani lehet. Több vonat várhatóan csak Kelenföldig közlekedik, onnan indul vissza a Dunántúl felé - közölte a Mávinform vasárnap este az MTI-vel. Kavalecz Imre sajtóügyeletes később azt közölte: várhatóan hétfőn is tartanak a helyreállítási munkálatok.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A kődarabok eltávolításán már dolgoznak, de az omlásveszélyt is meg kell szüntetni. A Déli pályaudvar és Kelenföld között a biztonságos vonatközlekedés megteremtéséig csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, váltakozó irányban és sebességkorlátozással - olvasható a közleményben.

A kődarabok az alagút kelenföldi oldalán, a bejáratnál hullottak a sínekre. Az eset félórás, órás késéseket is okoz a vasárnap esti vonatforgalomban.

A vasúttársaság operatív irányítói menetrendi korlátozásokat is bevezetnek: egyes vonatok csak Kelenföldig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Székesfehérvár, Dunaújváros, Győr felé.

A balatoni vonalakon, továbbá a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely-Zalaegerszeg, a Budapest-Győr, a Budapest-Baja vonalon jelentős késések várhatók az esti vonatoknál.

Kavalecz Imre sajtóügyeletes elmondta, hogy az elővárosi vonatok várhatóan hétfőn is csak Kelenföldig közlekednek, és onnan is indulnak vissza.

hozzászólás

Facebook

Hozzászólások