Belföld

2014.07.31. 12:39

Koradélután kisebb torlódást okoztak az M7-es útlezárásai Fonyódnál

Az M7-es autópálya baleset miatt felújításra szoruló fonyódi szakaszán csütörtök kora délután Nagykanizsa felé folyamatosan haladtak a leállósávokba terelt járművek, a főváros felé viszont pár száz méteres torlódás alakult ki. A rendőrség a munkálatok miatt rövidebb időszakokra lezárja az utat a 157-es kilométerszelvénynél.

Mint arról az MTI korábban beszámolt, újra kell aszfaltozni az út burkolatát, és újra kell építeni a középső szalagkorlátot az M7-es autópályán a 157-es és 158-as kilométer között, ahol a táskai pihenőhelynél szerda délelőtt szalagkorlátnak ütközött, felborult és kigyulladt egy szlovén üzemanyagot szállító kamion a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A kamion 32 ezer liter üzemanyagot szállított. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt, és a tűzben megsemmisült a kamion, megolvadt a szalagkorlát és az aszfalt.

Az MTI helyszíni tudósítójának jelentése szerint nagy erőkkel folyik az M7-esen keletkezett úthibák kijavítása, a fő közlekedési sávokban munkagépek sora segíti a munkát. Mindkét irányban sebességkorlátozó táblákat helyeztek el pár száz méter hosszan a leállósávokba terelt gépjárművek lassítására, ami csütörtök koradélután esetenként kisebb torlódást okozott. Fonyódon és a párhuzamos 7. számú főúton megszűntek a szerdai baleset követően, az autópálya teljes lezárása miatt kialakult dugók és torlódások, a rendőrök már nem terelik le a forgalmat az autópályáról.

A rendőrség biztosítja az útjavítási munkálatokat, szükség esetén a leállósávokat váltakozva rövidebb időre lezárja, ezért kérik az arra közlekedők figyelmét és türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!