Belföld

2015.01.22. 08:32

Kutya szimatolta ki a kokaint a budapesti repülőtéren

Budapest - Szolgálati kutya segítségével találtak meg több mint 26 millió forint értékű kokaint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy postán feladott csomagban - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a napokban egy Brazíliából magyarországi címzetthez érkezett küldemény vámvizsgálatakor a pénzügyőrök kutyája jelezte, hogy a csomaggal valami nincs rendben. A gyanús küldeményt kibontották, és megállapították, hogy abban egy melegítőpárna található, amelynek a belsejében lévő elektromos szerkezet több mint egy kilogramm fehér port rejtett. A porról az elvégzett vizsgálat megállapította, hogy kokain.

A kábítószer becsült feketepiaci értéke meghaladja a 26 millió forintot. A pénzügyőrök lefoglalták a kábítószert, és kábítószer birtoklása miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Megemlítették, hogy a tavalyi év végétől három újonnan kiképzett szolgálati kutya segíti a repülőtéri pénzügyőrök munkáját, hogy könnyebben meg tudják találni a tiltott árukat tartalmazó csomagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!