Már érdemes felkészülni a parlagfű-mentesítésre

2016. március 30., 15:01 forrás: MTI
komment
A parlagfű ugyan még nem csírázik, viszont érdemes mindenkinek felkészülnie a parlagfű elleni védekezésre, a kormányzat elsősorban a megelőzésre helyezi a hangsúlyt - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-vel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A földhasználóknak és földtulajdonosoknak törvény írja elő, hogy minden év június 30-áig elvégezzék földterületeiken a parlagfű-mentesítést, megakadályozva ezzel a virágbimbók kialakulását. A gyommentes állapotot egészen a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartani - emlékeztet közleményében a tárca.

Hozzátették, hogy a parlagfű elleni védekezés leghatékonyabb és legmegfelelőbb módszereinek kiválasztásában a gazdálkodók segítséget kaphatnak a megyei kormányhivatalok növény-, és talajvédelmi szakembereitől, valamint a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarától.  

Az FM közleménye szerint tavaly 164 civil szervezet 532 millió forint támogatást nyert eszközbeszerzésre a parlagfű elleni védekezéshez. A nyertes pályázóknak 2020-ig üzemeltetési kötelezettségük van.

2016. március 30., 15:01 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...