Belföld

2014.10.21. 14:58

Másodfokon is nyolc évet kapott a kiskorúakat szexuális játékra kényszerítő dunakeszi tanár

Többrendbeli szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt másodfokon, jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden a tanítványait szexuális játékokra kényszerítő dunakeszi tanárt - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Az ítélet azt is kimondja, hogy a férfi soha többé nem dolgozhat pedagógusként.

Koszta János közlése szerint a másodfokon eljáró törvényszék nagyrészt helybenhagyta a Dunakeszi Járásbíróság korábbi ítéletét (a büntetés mértéke sem változott), ám hat- helyett háromrendbeli szemérem elleni erőszakot látott bizonyítottnak, ebből kettőt közvetett tettesként követett el az 51 éves tanár.

A törvényszék - megerősítve az elsőfokú ítéletet - 26 rendbeli kiskorú veszélyeztetésében is bűnösnek mondta ki a vádlottat.

A férfi 2006 és 2010 között volt tanár, illetve osztályfőnök egy dunakeszi iskolában, a terhére rótt bűncselekményeket az utolsó két évben követte el. Az általa szervezett kirándulásokon esténként, illetve dramatikus óra keretében napközben egyre többször szexuális tartalmú játékokat játszatott a rá bízott kiskorúakkal. Rábírta őket például arra, hogy vegyék le magukról, illetve egymásról a ruhadarabokat, és arra is, hogy egymás arcát, száját puszilgassák. Egymás félmeztelen vagy meztelen testét is többször meg kellett érinteniük. A játékoknál jelenlévő kiskorúaknak megtiltotta, hogy bárkinek elmeséljék a történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!