Belföld

2017.07.13. 13:04

Tiszteletre méltó: koraszülött mentőautóra dobták össze a pénzt

A gyűjtést 500 forintos adományokkal is segítették Békésben.

Békésben, Magyarország egyik legszegényebb megyében biztos, hogy sok mindenből kevesebb jut, hiszen az átlagbérek nettója majdhogynem a fele a fővárosiakénak. Van viszont hatalmas összefogás, ha kell, hiszen a békési civilek és helyi vállalkozók tavaly ősz óta 33 millió forintot dobtak össze egy koraszülött-mentőutóra. A megrendelésről szóló dokumentumokat Gyulán írták alá július 3-án a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a gyártó cég képviselői.

Az ötletet az az apróság indította el, hogy a megyének nem volt saját koraszülöttmentője. Természetesen a koraszülött-ellátás biztosított volt, hiszen ha kellett, a szomszédos megyékből érkezett mentőautó, ám dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a nemrégiben az év orvosának választott gyulai gyermekorvos úgy döntött: mer nagyot álmodni és elképzelt egy saját mentőt a helyieknek. - írta a szeretlekmagyarorszag.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!