MSZP: fenyegető jelenség egy rasszista politikus szobrának felavatása

2016. február 23., 18:43 forrás: MTI
komment
Az MSZP szerint fenyegető jelenség, hogy Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés alelnöke egy rasszista politikus szobrát fogja felavatni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az MSZP keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Gulyás Gergely annak a rasszista Donáth Györgynek a szobrát fogja felavatni Budapesten, aki az "idegen fajok elleni szociális harcot" hirdetve lelkes támogatója volt az Egyesületközi Együttműködésnek. Az együttműködés az MSZP szerint nyíltan kimondta, hogy "a magyar élet bárminő irányításából ki akarjuk zárni azokat a fajokat és népelemeket, amelyeket a magyarságra és az itt élő nemzetiségekre egyaránt károsnak ítélünk, elsősorban a zsidóságot."

"Mindez arról árulkodik, hogy a Fidesz lecserélte a narancssárga színt egy barna jelképre" - írta közleményében a szocialista párt. 

Szerdán a Szabadságharcosok Közalapítvány és a Politikai Elítéltek Közössége a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából felavatja Donáth György szobrát a főváros IX. kerületében, egykori lakóhelye, az Üllői út 55. szám előtt.

2016. február 23., 18:43 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...