MSZP: miért adja drágán a kormány a gázt?

2015. március 04., 14:50 forrás: MTI
komment
Az MSZP szerint a fideszes Németh Szilárdnak nem Brüsszelt kellene vádolnia, hanem arra kellene válaszolnia, miért adja drágán a gázt a kormány.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Tóth Bertalan, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán ezt arra reagálva közölte, hogy Németh Szilárd azt mondta: újabb brüsszeli támadás indult a rezsicsökkentés és annak nyertesei, a magyar családok ellen. Ezt azzal indokolta, hogy több európai uniós tagállam mellett Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert úgy véli, energiaszabályozása nem felel meg az EU-s jognak.

A szocialista politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt hónapokban csaknem a felére zuhant a gáz ára. Az Oroszországtól vásárolt gáz 1000 köbmétere tavaly októberben 360 dollár volt, most már csak 260 dollár - ismertette. 

"Miért teszi zsebre a Fidesz a különbséget? Kik azok a fideszesek, akik ezen nyerészkednek? Miért kell a magyar embereknek az olcsó gázért sokat fizetniük?" - sorolta a kérdéseket Tóth Bertalan.

Emlékeztetett arra, az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be, hogy április 1-jétől az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal csökkennie kell a lakossági gáz árának, illetve ugyancsak az átlagfogyasztásig 10 százalékkal mérséklődnie kell a lakossági áram árának.
Az MSZP nem hagyja, hogy a Fidesz meglopja a magyar embereket - hangoztatta.

2015. március 04., 14:50 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...