Belföld

2014.12.04. 16:32

Nagykovácsi polgármester: többmilliós károk keletkeztek a közterületekben

Több millió forintos kárt okozott Nagykovácsiban a közterületekben az elmúlt napokban hullott ónos eső - közölte a Pest megyei település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

Kiszelné Mohos Katalin (Fidesz-KDNP) azt mondta: hétfőn veszélyhelyzet alakult ki Nagykovácsiban, a bevezető útra és szinte mindenre ráfagyott az eső, egy ideig közúton meg sem lehetett közelíteni a nagyközséget. Az erdős részek és a magánporták fái sorra dőltek ki, ágak szakadtak le a rájuk rakódott jég súlyától. Jó ideig nem volt áram, és akadozott a többi szolgáltatás is, a mobiltelefonos összeköttetés is szünetelt.

Nagykovácsiban félbetört fák sorakoznak, letört gallyak hevernek mindenütt, az első becslések szerint csak a közterületekben többmilliós kár keletkezett, és ebben az összegben nincs benne a fák pótlása. A házak kertjeiben szintén hatalmas a veszteség, így a teljes település megtisztításához önkéntesek segítségére lenne szükség.

A helyreállítás költségeit egyelőre az önkormányzat finanszírozza, de igényelni akarnak pénzt az e célra létrehozott vis maior keretből - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!