Belföld

2009.10.30. 12:33

Négy kamion balesete az M0-áson - egy életveszélyes sérült

Életveszélyesen megsérült egy teherautósofőr, amikor négy kamion ütközött össze az M0-ás autópálya 28-as kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon péntek délelőtt; a baleset helyszínén hatalmas a torlódás, egy sáv járható - mondta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-nek.

MTI


Elszállítanak egy sérültet a mentők az M0-ás autópálya 28-as kilométerénél, miután ott négy kamion összeütközött. Az egyik kamion vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett.
MTI Fotó: E. Várkonyi Péter

A második jármű sofőrjét a tűzoltók emelték ki a kamionból. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter szállította kórházba. Ez idő alatt teljes szélességben lezárták az útszakaszt, de Budapest felé már felszabadítottak egy sávot. 
Az úttesten sok a szennyeződés, eltakarítása akár egy órát is igénybe vehet - mondta Kis-Guczi Péter. Az egyik kamion - amelyik 24 tonna csempét szállított - félig az árokban kötött ki és megbillent a rakománya. Ezt a kamiont éjszaka emelik majd ki, akkor újabb útlezárásra lehet számítani.
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a baleset a megfelelő követési távolság be nem tartása miatt következhetett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!