OGY - A jövő évi költségvetéshez kapcsolódó változtatásokról tárgyal kedden a parlament

2014. december 02., 07:47 forrás: MTI
komment
Az Országgyűlés keddi ülésének elején átírhatja az idei költségvetést, majd általános vitát kezdhet a jövő évi büdzsét megalapozó törvénymódosításokról.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Ház ülése reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek. A képviselők ekkor dönthetnek az idei költségvetés átírásáról, amellyel mintegy 15 milliárd forinttal növelhetik a büdzsé kiadásait és így hiányát is.

A határozathozatalok során módosíthatják a bányászatról és a környezetvédelmi információs rendszer fejlesztéséről szóló törvényeket is.

A szavazásokat követően két napirendi pontot tárgyal a parlament.

Ezek közül elsőként a 2015-ös költségvetést megalapozó törvénymódosításokról kezdődik általános vita. A kabinet előterjesztésében több mint száz jogszabály változtatását kezdeményezi, amelyek például megszüntetnék a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot, és egy a jövő évi adótörvények elfogadásakor elkövetett hibát orvosolva sávosan határoznák meg az alkoholok jövedéki biztosítékrendszerét. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter büdzsét megalapozó javaslata megszüntetné azokat a magánnyugdíj-pénztárakat, amelyeknél a díjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül a taglétszám 70 százaléka alá csökkent.

Az ülésnap második napirendi pontjaként a képviselők a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavalyi költségvetésének általános vitáját bonyolíthatják le.

Az Országgyűlés szerdán fejezi be e heti háromnapos ülését.

2014. december 02., 07:47 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...