Belföld

2015.01.19. 08:56

Orbán Viktor: sikeres a svéd-magyar gazdasági együttműködés, új befektetések jöhetnek

Budapest - Sikeres Svédország és Magyarország gazdasági együttműködése - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Urban Ahlin, a svéd parlament (Riksdag) elnökének hétfő reggeli budapesti tárgyalásán.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a megbeszélésen a magyar kormányfő és a svéd házelnök a két ország gazdasági és kereskedelmi kapcsolatainak további erősítését szorgalmazta.

Ezzel összefüggésben elhangzott, hogy a közeljövőben további svéd nagyvállalati befektetések valósulhatnak meg Magyarországon, amelyek több száz új munkahelyet teremtenek majd - közölte Havasi Bertalan.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Urban Ahlin, a svéd parlament (Riksdag) elnöke kezet fog megbeszélésük előtt Budapesten, a Meridien szállodában 2015. január 19-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!