Belföld

2014.04.18. 12:46

Őrizetbe vettek egy pénzügyőrt és egy ügyvédet

Hivatali visszaélés bűntette, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy pénzügyőrt, valamint egy budapesti ügyvédet - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség megalapozott gyanúja szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állományába tartozó pénzügyőr a budapesti ügyvéd kérésére 2013-ban és 2014-ben nyolc különböző, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál indított bűnügyben kért le - jogosulatlanul és törvényes ok nélkül - gyanúsítottakkal vagy tanúkkal kapcsolatos, elsősorban tervezett nyomozási cselekményekre vonatkozó adatokat a hatósági információs rendszerből, és kiadta őket az ügyvédnek.

A budapesti nyomozó ügyészek csütörtökön házkutatásokkal is egybekötött akciót hajtottak végre a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható pénzügyőr, valamint bűntársa elfogására. Az ügyészek számos okiratot, illetve számítástechnikai eszközt foglaltak le, amelyek alátámasztották a fenti bűncselekmények gyanúját.

A gyanúsítotti kihallgatások után az ügyészség elrendelte a két gyanúsított őrizetbe vételét, és indítványozza előzetes letartóztatásuk elrendelését - olvasható az ügyészségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!