Ötven éve nem tapasztalt építészhiány van hazánkban

2017. január 04., 08:14 forrás: 24.hu
komment
A hatvan év felettiek többsége nyugdíjba vonult a sűrű jogszabályváltozások miatt, az aktívakat viszont hirtelen árasztották el megbízásokkal.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A 24.hu oldalán olvasható Eltér István, a Magyar Építész Kamara (MÉK) alelnökének a Világgazdaságnak adott nyilatkozata, miszerint "az elmúlt fél évszázadban nem volt példa hasonló helyzetre, amikor nemcsak kivitelezőkből, hanem tervezőkből is krónikus hiány van már az építőiparban."

Az építészhiány nem annyira látványos, leginkább csak az érintettek vannak tisztában azzal, hogy egy-egy munka időtartama komolyan csúszhat a szakemberek leterheltsége miatt.

Tovább fokozza a problémát, hogy hiába végez évente legalább négyszáz fiatal az ország öt egyetemén,többségük külföldön vállal munkát és közülük csak kevesen térnek vissza. Emellett a kis magyar építészirodák nem tudnak mindenre speciális tudású szakembert felvenni és az időseknek kellene mindent megtanulniuk.

Magyarországon nem ismeretlen fogalom a munkaerőhiány: segéd- és betanított munkásból, kéményseprőből, gépkezelőkből és járművezetőkből sincs elég.

2017. január 04., 08:14 forrás: 24.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...