Belföld

2013.03.27. 17:14

Szabálytalanságok miatt bezártak egy húsüzemet Hevesben

Szabálytalanságok miatt azonnal felfüggesztette egy Heves megyei húsüzem termelését, illetve 10 tonna terméket lefoglalt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyeket vizsgáló csapata - tájékoztatta szerdán a Nébih az MTI-t.

MTI

A március 26-án, előzetes adatgyűjtést követően lefolytatott ellenőrzés során azt tapasztalták, hogy az alig három hónapja újranyitott húskészítmény-előállító és zsírkészítő üzemben "tobzódtak a szabálytalanságok".   

A többi között 33 kilogrammnyi, több mint egy éve lejárt szavatosságú fűszert és adalékanyagot, illetve a kereskedelemből úgynevezett visszáruként beszállított zsírt találtak.   

Az üzemi helyiségekben rágcsálók jelenlétére utaló nyomokat fedeztek fel, valamint az eljegesedett, takarítatlan hűtőkamrában engedély nélkül lefagyasztott alapanyagokat találtak az ellenőrzést végző hatósági állatorvosok.    

A félkész és készárut szabálytalanul, egy légtérben tárolták, és méteres jégcsapok lógtak az aggregátról a tárolt alapanyagokra.    A határozat szerint a működés kizárólag a hiányosságok teljes körű megszüntetése, a lejárt vagy szennyeződött termékek megsemmisítése, a nagytakarítás elvégzése, valamint kedvező eredményű helyszíni szemle után folytatható.    A bírság megállapítása még folyamatban van - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!