Emberi maradványokat és egy 100 kilogrammos bombát is találtak a budai Várban

2014. november 25., 14:56 forrás: MTI
komment
Száz kilogrammos bombát találtak kedden a budai Várban, a Dísz téren. A korlátozásokat feloldották, a lakók visszatérhettek otthonukba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Bátyi Edina elmondta: építési munkálatok közben előbb nyolc Mauser gépkarabély lőszer, majd egy feltételezett tüzérségi lövedék került elő a Dísz téren. Az azonosítás idejére a teret lezárták, 17 lakóépületet kiürítettek. Az intézkedés hatvan embert érintett. A honvédség tűzszerészei egy 100 kilogrammos orosz romboló bombát azonosítottak éles gyújtószerkezettel. Azt kiszerelték, a bombát központi gyűjtőhelyre szállítják - mondta az altiszt.

Világháborús lövedék a budai Vár területén, a Dísz téren 2014. november 25-én, ahol az építési munkálatok közben emberi maradványokat találtak nyolc Mauser gépkarabély lőszer és egy feltételezett tüzérségi lövedék mellett. A teret lezárták, 17 lakóépületet kiürítettek. MTI Fotó: Marjai János

Korábban a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyelete arról is tájékoztatott, hogy a tüzérségi lövedékek mellett emberi maradványokat is találtak. A háborús kegyeleti főosztály munkatársai a tűzszerészi munkálatok befejeztével megkezdik az azonosítást.

2014. november 25., 14:56 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...