Belföld

2015.02.27. 11:48

Száztizennégy határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

A rendőrök 114 határsértővel szemben intézkedtek Csongrád megye déli részén csütörtökön - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Jászai Linda közölte, az elfogottak közül tizenöten vallották magukat koszovóinak, a többiek főként Szíriából, Afganisztánból és Irakból érkeztek.

Péntek hajnalban Mórahalom belterületén elfogtak három embercsempészt is. A szerbiai férfiak három gépkocsival összesen tizenöt szíriai állampolgárt szállítottak - tudatta a főhadnagy. Hozzátette: a sofőrök ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Az elmúlt héten volt, hogy a kétszázat is meghaladta a Csongrád megyei déli részén feltartóztatott határsértők száma. Február első hetében azonban előfordult, hogy ezernél is több határsértőt fogtak el a rendőrök, akkor több mint 90 százalékuk Koszovóból érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!