Belföld

2012.05.22. 16:22

Szélerőmű dőlt ki Felcsúton - Viharkárok Fejérben

Fejér megye - A keddi viharos szél több helyen fákat csavart ki, s más károkat is okozott megyeszerte.

Fejér Megyei Hírlap

A balesetekben Felcsút és Bicske térségében személyi sérülés is történt és jelentős anyagi kár keletkezett egy szélerőműben.



A 8126-os úton Felcsút mellett egy fa dőlt rá egy Suzuki személygépkocsira, az autót vezető nő könnyű sérüléssel megúszta az esetet, de kocsiját alaposan összetörte a rádőlő fa. Az eset miatt délután három órától mintegy háromnegyed órán át teljes útzár volt az út ezen szakaszán - tájékoztatott R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az alcsúti arborétum mellett, a 811-es úton két fa dőlt az útra, 15 óra 15-től itt is teljes volt az útzár 15.50-ig. A 8111-es út Vál és Tabajd közötti szakaszán az úton átzúduló esővíz jelentős mennyiségű sarat hordott fel a burkolatra, a tisztítás ideje alatt 15.30 és 16 óra között félpályás volt az útzár.

A bicskei tűzoltókat egy szélerőmű kidőléséhez riasztották. A vállalkozónak az elsődleges adatok szerint több tízmilliós kára keletkezett. Mint lapunk megtudta, a szerencse a szerencsétlenségben, hogy a három felépített erőmű közül ez egy kísérleti, bemutatásra szolgáló makett volt, amellyel teherbíró képességet teszteltek.

Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden délután közölte: május 22-én, kedden 17 óráig a csapadékos, szeles időjárással összefüggésben több mint 10 esetben riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit Fejér megyében. A viharos széllökések a váli és a bicskei térségben fákat csavartak ki, faágakat törtek le.

Bodmér és Felcsút között, a 8126-os úton személygépkocsira dőlt egy fa. Az autóban egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett. A fát a bicskei önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel.

Tabajdon a Kossuth utcában vezetéket tépett le a szél, egy leszakadt faág kerítésre zuhant, a Dózsa utcában egy fa úttestre dőlt, egy háztetőn az antenna borult el. A református templomra rádőlt egy fa, amelynek eltávolítását a váli önkormányzati és az érdi hivatásos tűzoltók végzik.

Felcsúton egy vezetékre dőlt fa, és egy leszakadt faág miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét, a káreseteknél a bicskei önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Tárnok és Martonvásár között egy vasúti sínpárra dőlt egy fa, amelyet az érdi hivatásos tűzoltók távolítottak el motoros láncfűrész segítségével. Személyi sérülés nem történt.

A székesfehérvári hivatásos tűzoltókat mindemellett a reggeli órákban két közlekedési balesethez riasztották. Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalának agárdi lehajtóján egy Renault Laguna személygépkocsi hajtott az árokba. Személyi sérülés nem történt. A másik baleset Székesfehérváron történt, a Széchenyi úton, a Csíkvári utca körforgalmánál egy betegszállító mikrobusz az elejével villanyoszlopnak ütközött. Részletek itt!


Kora délután még egy műszaki mentésnél avatkoztak be a székesfehérvári egységek: Székesfehérváron, az Új Csóri úton egy Scania kamion az árokba csúszott, és forgalmi akadályt képezett. A kamiont daru csörlőjével húzták vissza az útra.

Szerzők: Lovász Lilla, Zsigó Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!