Belföld

2017.05.31. 05:38

Terepjárót és borotvahabot is loptak, sírba rejtették a zsákmányt

Az eltulajdonított vadászpuskát és trófeákat sírokban rejtették el.

Többek között egy Mercedes terepjárót, hét vadászpuskát, több vadásztrófeát, réz ereszcsatornát és borotvahabot is elvitt két bükkaranyosi lakos egy közeli birtokról április 24-én. A tárgyak értéke több mint 51 millió forint volt.

Egy kisgyőri férfi riasztotta a rendőrséget április 25-én délelőtt, miután észrevette, hogy betörtek az általa felügyelt ingatlanba, és elvittek többek között egy több mint harmincmillió forint értékű terepjárót.

Az erdő közepén álló birtokot hatalmas kovácsoltvas kapu védi, a hátsó részét viszont az erdő határolja. A kapu érintetlen volt, és a nyomok is arra utaltak, hogy az erdő felé távoztak az elkövetők.

– A betörők elvitték a garázs ereszcsatornájának egy részét, azt a harminc métert, ami rézből készült. Egy KTM típusú gyermek­krosszmotort, egy nagy értékű kerékpárt és öt liter benzint is elloptak, amiket a terepjáró csomagtartójába pakoltak a többi lopott holmival együtt. A házba egy befeszített ablakon át jutottak be, és átkutatták valamennyi szobáját. Vadásztrófeákat, parfümöket, arany ékszert, valamint borotvapengét és -habot, dezodorokat, több üveg alkoholt is zsákmányoltak. Kiürítették a sértett páncélszekrényét, amelyben távcsöveit, éjjellátóját, a lőszereket és az engedéllyel tartott vadászpuskáit tárolta. Utóbbiak 500 ezer forint és kétmillió forint közötti értékű fegyverek voltak, az egyik egy egyedileg balkezeseknek gyártott Blaser puska.

Végül május 21-én a számos bejelentő egyike azt állította, hogy felismerte a kocsiban ülő két embert, a bükkaranyosi T. Norbertet (20) és 17 éves társát.

Május 22-én hajnalban lakhelyü­kön elfogták mindkettejüket.

Az egyik fiatal már a helyszínen utalt arra, hogy a kerten túli domboldalon is rejtettek el tárgyakat. Meglepetésünkre ott egy temető volt, de elkezdtük átfésülni. Észrevettük, hogy az egyik sírhely tetején lévő kőtábla sarka megsérült. Az is feltűnt, hogy ezt korábban elmozdították. Amikor félretoltuk, megláttuk mind a hét fegyvert, a lőszereket, a távcsöveket és az éjjellátót.

A kihallgatásokon T. Norbert ugyan nem tett vallomást, társa viszont igen, így megtaláltuk egy közeli erdős részen a terepjárót is, illetve ami maradt belőle. A két fiatal ugyanis szinte teljesen szétszedte.

A bíróság május 24-án elrendelte T. Norbert és a fiatalkorú előzetes letartóztatását.

Forrás: Zsaru Magazin, police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!