Belföld

2014.09.21. 19:51

Tiszacsegei polgármester: nincs pánik és nincs megbetegedés az ivóvíz miatt

Cáfolta Tiszacsege polgármestere vasárnap este az MTI érdeklődésére, hogy pánik lenne a faluban fertőzött ivóvíz fogyasztása miatt, és eddig egyetlen megbetegedésről sincs tudomásuk.

Az RTL Klub vasárnap esti híradása szerint: "Tiszacsege Nagymajorban péntek óta egyre többen betegednek meg az ivóvíztől, idősek és kisbabák is. Hasmenésük van és hánynak. Kiderült, a polgármester már napok óta tud róla, hogy kóli baktériummal fertőzött a víz, de erről ő sem szólt az embereknek".

Szilágyi Sándor polgármester az MTI-nek elmondta: csütörtökön jelezte a vízmű, hogy az egyik ivóvíztározóba az esőzés miatt csapadékvíz szivárgott be egy repedésen.

A vízmű azonnal leválasztotta az ivóvízellátó rendszerről a tározót, így onnan nem kerülhetett kóli baktériummal fertőzött víz a hálózatba. Ugyanakkor miután a laboratóriumi vizsgálati eredményekre 24 órát kell várni, a vízmű elővigyázatosságból felhívást tett közzé a víz forralására - közölte Szilágyi Sándor.

Elmondta azt is, hogy pénteken lajtos kocsiban is vitetett vizet Nagymajorba, ahol 88 család él.

A családi orvosoknál semmilyen megbetegedéssel nem jelentkezett senki, ezért a polgármestert - mint mondta - meglepte az erről és a pánikról szóló televíziós híradás.

Szilágyi Sándor a tévéadás után vasárnap este a helyszínre küldte az orvosi ügyeletet, derítsék ki, történt-e megbetegedés, és ha igen, azt miért nem jelezték.

Az ügyeletes orvos jelenleg is a helyszínen tartózkodik - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!