Belföld

2015.04.13. 15:36

Tizenegy év fegyház a gyermekét molesztáló apának

Nem jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtott a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn egy férfit, aki rendszeresen molesztálta kiskorú gyermekét - tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivő-helyettese az MTI-t.

Toma Attila elmondta, hogy a bíróság B. J.-t folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében találta bűnösnek. A másodrendű vádlottat, B. J.-nét kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt jogerősen egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.

A megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott 2011 augusztusától 2013. október 27-éig lakásukban heti rendszerességgel közösülésre kényszerítette kiskorú gyermekét. A nő 2013 májusában tudta meg, hogy a férfi és a gyerek között rendszeres szexuális kapcsolat van, de nem tett semmit ellene, ezzel súlyosan veszélyeztette gyermeke testi, lelki, erkölcsi és érzelmi fejlődését - ismertette a szóvivő-helyettes.

Az ítéletet az ügyész és a másodrendű vádlott tudomásul vette. Az elsőrendű vádlott és védője fellebbezést jelentett be eltérő jogi minősítés és a kiszabott büntetés enyhítése érdekében - közölte Toma Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!