Trafik - DK: magántulajdont sértett az Orbán-kormány

2015. január 13., 14:27 forrás: MTI
komment
A Demokratikus Koalíció szerint a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága megerősítette a párt korábbi álláspontját, amikor keddi, nem jogerős ítéletében kimondta, hogy a magyar állam megsértette a magántulajdont megillető védelmet, amikor 2013-ban megfosztotta Vékony László soproni trafikost attól a jogától, hogy dohánytermékeket áruljon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Molnár Csaba ügyvezető alelnök az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Orbán Viktor kormányáról immáron bíróság mondta ki, hogy megsértette a magántulajdont, "noha korábban ilyet csak a kommunista államhatalom csinált Magyarországon".

Hangsúlyozza, hogy a DK korábban minden alkotmányos eszközzel küzdött a "trafikmutyi" ellen, többek között perrel kényszerítette rá a kormányt az ügy dokumentumainak a kiadására. Az ellenzéki párt üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntését, hiszen az megerősíti a DK álláspontját, miszerint a kormány a magántulajdon megsértésével mit sem törődve vette el a trafikosok munkáját, hogy a saját holdudvarának osztogassa a dohánykoncessziókat - írta az EP-képviselő.

2015. január 13., 14:27 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...