Belföld

2017.07.22. 13:15

Hatalmas bevételek - Ők nyernek legtöbbet a vizes világbajnoksággal!

A hét végére eléri a 300 ezret a vizes világbajnokságra eladott belépőjegyek száma, így az azokból származó bevétel tízmilliókkal meghaladja a pénteken regisztrált 920 millió forintot -írja a Magyar Idők.

A vb teljes ideje alatt 400 ezer jegy értékesítésével számolnak, ami bruttó 1,2 milliárd forintos bevételt jelent. Tekintettel az egyre fontosabb versenyszámokra az eladások mértéke növekedhet. A magyar közönség számára egyértelműen érdekesebb az úszás vagy a vízilabda – ezeken az eseményeken még a csilláron is lógnak az emberek - tájékoztatta a Magyar Időket a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, Balog Sándor.

A legolcsóbb belépő 500 forintba kerül, hiszen a kormány döntése értelmében minél szélesebb rétegeknek szerettük volna elérhetővé tenni az eseményt. Az átlagár 2500 forint körül van, a legdrágább jegyek pedig 15 ezer forintba kerülnek. A megméretések mellett a világbajnokság kabalafigurái is nagyon népszerűek: eddig nyolcezer Lili vagy Lali plüss­figurát értékesítettek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója jelezte, a sportesemény jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy jelenleg technikailag telt házzal, vagyis 90 százalék fölötti foglaltsággal működnek a budapesti szállodák és Balatonfüreden is nagy a foglalások száma. A vizes vb nem egyszerűen egy óriási rendezvény, hanem az egész országnak kiemelkedő lehetőség. Megmutathatjuk hazánkat, a kincseinket, és azt, hogy érdemes ide látogatni.

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér utasforgalmán is meglátszik a vizes vb vendégvonzó ereje, és a nagy számú turista a pénzváltók napi forgalmában is megmutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!