Belföld

2017.07.22. 07:25

Minden éveben Orbán Viktor beszéde a legfőbb program Tusványoson

Idén 28. alkalommal rendezik meg Tusványost. A szabadegyetemre olyan neves előadókat hívtak akik így egyszerre, más előadássorozat keretében nem ülnének össze.

Az első szabadegyetemet 1990-ben rendezték fiatal magyar és erdélyi politikusok kezdeményezésére, azóta pedig hatalmas változáson ment keresztül- olvasható az origo.hu-n.

A rendezvény az évek során egyre nagyobb tekintélyre tett szert és rendszeresen megfordultak itt vezető politikusok, a minden évben előadást tartó Orbán Viktoron kívül többek között Mádl Ferenc, Martonyi János, Tőkés László, Markó Béla, Semjén Zsolt, a román államfők közül pedig Emil Constantinescu és Traian Băsescu ment el Tusványosra (utóbbi többször is).

A szabadegyetem mellett létrejött egy ifjúsági fesztivál is, könnyűzenei koncertekkel és kulturális programokkal. Idén már 28 sátorban vannak események. Az idei Tusványos rendezői a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány Budapestről és a kolozsvári székhelyű Magyar Ifjúsági Tanács.

A szabadegyetemhez kapcsolódó zenei fesztivál is egyre jelentősebb lett. Tusványos legfőbb programpontja azonban Orbán Viktor beszéde. Az ő előadását várják legjobban minden évben. Minden évben programbeszédet tart Tusványoson.

Az idei mottó: A biztos pont.

Orbán Viktor előadása július 22-én, szombat délelőtt 10.30-kor kezdődik. Feltehetően értékeli a tavalyi utolsó mondatát, mennyire sikerült biztos pontnak maradni. Izgalmas kérdés Magyarország és Brüsszel viszonya, és talán az is szóba kerül, hogy már akkor kampányolt Donald Trump mellett, amikor még szinte senki sem gondolta, hogy ő lesz az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!