Belföld

2017.07.05. 16:41

Új óvoda épül Baracson - letették az alapkövet

Letették a száz férőhelyes, négycsoportos, két átriumos új óvoda alapkövét Baracson szerdán délelőtt.

Pekarek János

Letették a baracsi Négy Vándor Óvoda új épületének alapkövét szerdán délelőtt a község Faluháza mögötti nagy, napsütötte, füves réten, a település központjában: igazán ideális helyen.

Az ünnepségen a legilletékesebbek: az óvodások adtak rövid, ám ihletett műsort, és ők segédkeztek magánál az alapkőletételnél is. Például ők fogták azt a táblát, amelyen a beruházás alapadatai szerepeltek: a támogatás teljes pontos összege: 249 917 470 forint. Ez egyébként a Településfejlesztési Operatív Program 2014 és 2020 közötti szakaszának első Fejér megyei beruházása - de lehet, hogy országosan is a legelső.

A párját ritkítóan szép telek egyik árnyas sarkában (ahol nem zavarja majd az építkezést) kialakított alapkőhelynél előbb az óvodások adtak rövid, ám hatásos műsort, énekkel, versekkel, körjátékkal, majd Várai Róbert polgármester mondta el, milyen régóta: 2008-tól kezdte el még az előző képviselőtestület a beruházás előkészítését. A mai terület a legalkalmasabb erre a célra, mondta a polgármester, és az épületterv (Krokovay Attila munkája) is igazán impozáns, érdemes megmutatni, jegyezte meg.

Varga Gábor országgyűlési képviselő megemlítette: reméli, hogy az óvodások és nevelőik is örülnek majd a tágas, szép, új épületnek. Felidézte a kezdeteket, amikor a polgármester azt mondta: Baracsnak semmi más nem hiányzik, csak egy óvoda!

És íme...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!