Belföld

2014.07.25. 08:37

Vádat emeltek a feleségét halálra gázoló tárnoki férfi ellen

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy tárnoki férfi ellen, aki tavaly tavasszal egy családi veszekedés hevében a házuk udvarán halálra gázolta a gépkocsija mögé fekvő feleségét - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Gyugyi Csilla elmondta: a vádirat szerint a férfi tetemes mennyiségű vodkát és sört ivott, majd heves vitába bocsátkozott a feleségével. A veszekedés odáig fajult, hogy a nő késsel támadt a férjére, aki azt elvette tőle, majd beült a házuk udvarában álló autójába és magára zárta a kocsi ajtaját.

A nő sikertelenül próbálta kinyitni az autót, s az ablakon is hiába kopogott, a férfi beindította a motort és menni készült. Az asszony, hogy megakadályozza férje távozását, a gépkocsibeállón álló jármű mögé ment, s a kerekekkel párhuzamosan lefeküdt a kitaposott keréknyomok közötti füves területre.

Férje a járművel tolatni kezdett, keresztülhajtott az asszonyon, s mintegy négy méteren át vonszolta magával - tette hozzá a szóvivő. Közlése szerint noha a vádlott érzékelte a gázolást, nem állt meg, nem győződött meg a történtekről, és arról sem, hogy kell-e segítség. Kitolatott az utcára és elhajtott a helyszínről. A baleset következtében az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása után meghalt - mondta Gyugyi Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!