Belföld

2015.03.03. 19:08

Vizsgálatot rendelt el a legfőbb ügyész a korrupció elleni fellépéssel kapcsolatban

Polt Péter legfőbb ügyész a korrupció elleni fellépés országos viszgálatát rendelte el - olvasható az Országyűlés honlapján az írásbeli kérdésekre adott válaszok között.

A legfőbb ügyész Bárándy Gergely szocialista képviselő február 18-ai írásbeli kérdésére adott, március 2-ai keltezésű válasza szerint a vizsgálat kiterjed a feljelentések elutasításával, illetve az ilyen tárgyú nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatokra is.

Polt Péter válaszában tudatta azt is, hogy az országos vizsgálat eredményéről az adatok feldolgozását és értékelését követően tájékoztatja a képviselőt. 

Bárándy Gergely a parlamenti honlapon olvasható írásbeli kérdésében az atlatszo.hu internetes oknyomozó portál adataira hivatkozva felveti: mi a magyarázata annak, hogy Polt Péter 2010 decemberi kinevezése óta háromszor akkora arányban utasítja el a Legfőbb Ügyészség a hivatali korrupció miatt tett feljelentéseket, mint az azt megelőző fél évtizedben, illetve miért szüntették meg a nyomozásokat 2010 december és 2014 december között kétszer olyan gyakran, mint 2006 és 2010 között? Ha vitatja ezeket a számokat, milyen tényekkel, adatokkal tudja alátámasztani, hogy a portál által közölt számok nem helytállóak? - olvasható az ellenzéki honatya legfőbb ügyészhez címzett írásbeli kérdésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!